Brevkasse

Her kan du spørge om alt det der fylder i dit parforhold – eller i dit liv som single.

 

Her er PAR-brevkassen, som DU og din partner kan bruge til at stille alle de små og store spørgsmål om kærligheden og kriserne i parforholdet.

Du kan skrive dine spørgsmål til mig her via kontaktformularen længst nede på hjemmesiden, og jeg vil svare dig hurtigst muligt. Du har selvfølgelig mulighed for at være anonym.

 

Jeg savner intimitet

Hvad gør jeg hvis jeg savner intimitet og ikke synes at den anden rigtig er til stede?

Den længselsfulde

 

Kære længselsfulde

At være tæt på et andet menneske, er et naturligt behov. Vi har også brug for den fysiske kontakt, for at føle os elsket, accepteret og anerkendt. Når vi giver og modtager berøring, aktiverer vi det vigtige lykkehormon Oxytocin, som hjælper os til at føle os glade og trygge.

Derfor kan det være rigtig svært og vække følelser af forladthed og skam, når vi længes efter nærhed og intimitet, men ikke bliver mødt i det af vores partner.

Du spørger til hvad man kan gøre, hvis man ikke rigtig synes at den anden er til stede. Her er det i første omgang om at ”vække” den anden, og gøre opmærksom på sin oplevelse og sit behov.

Du kan vække din partner på flere forskellige måder – det vigtigste er, at I får kontakt. Eksempelvis, er en mulighed, at sige til din partner, at du har brug for at tale med ham, og at aftale et tidspunkt hvor I sætter jer ned og lytter til hinanden. Sørg for at aftale, at I skal kunne tale uforstyrret og opmærksomt, og sig at det er vigtigt for dig. For nogle af os, kan det være befordrende og tryghedsskabende, at sidde ved siden af hinanden med mulighed for at holde om hinanden, frem for at sidde overfor hinanden, hvilket nogle gange kan virke mere konfronterende.

Fortæl nu, hvad det er du har brug for og hvad du oplever. Fortæl om dine behov. Om hvad du har brug for og længes efter. Vær opmærksom på, at tale fra ”din egen banehalvdel” – altså, at du deler med din partner hvordan det føles at være dig, fremfor at beskylde din partner for ikke at gøre tingene rigtigt.

Hvis du nøjes med at dele hvordan du har det, vil sandsynligheden for at din partner føler sig angrebet, være meget lille, og han vil derfor være i bedre stand til at lytte til dig frem for at skulle forsvare sig.

Spørg evt. om der er noget du kan hjælpe med til, eller gøre anderledes for at han skal få lyst til at være til stede med dig. Og når du fortæller om dine længsler, så kan du måske også komme med nogle ideer og forslag til rare måder at være sammen på.

Et emne som dette – vores dybe behov for intimitet kan være meget sårbart. Vær derfor opmærksom på ikke at angribe og anklage hinanden, men i stedet at lytte og prøve at forstå hvad det er din partner fortæller dig.

Der er altid en grund til, at vi mister lysten til eller opmærksomheden på hinanden, og rigtig ofte er det fordi vi på andre områder i vores parforhold ikke føler os set og mødt. Vi mister derfor tilliden til, at det er trygt at åbne op, og trækker os derfor hellere tilbage, for at ”passe på os selv”!

At møde og forstå hinanden, er en afgørende faktor for lysten til intimitet. Så nærheden og intimiteten kommer meget nemmere, når I viser hinanden: ”du betyder noget for mig”.

Jeg håber du har mod på, at tage denne snak med din partner, at I får øje på årsagen til det der er svært for jer lige nu – og at I sammen finder en løsning.

Kærligst KatherineSara