Blogindlæg fra KatherineSara

Sidder I stadig fast?

Når vi begynder at arbejde med os selv og vores personlige udvikling – individuelt og i parforholdet, er det vigtigt at huske, at “ting tager tid”!

Alle færdigheder skal læres – der er ikke mange ting, som vi mestrer første gang vi kaster os ud i dem.
Tænk på klassikeren med cyklen: hvor lang tid var du om at lære at holde balancen og kunne cykle – helt uden støttehjul eller noget?!
Eller hvordan har du det med at lære et nyt sprog? Eller en ny arbejdsopgave, eller lignende….

I virkeligheden ved vi jo godt, at det kræver gentagelse og tålmodighed, når vi skal lære noget nyt. Men når det handler om at ændre på vores adfærd,bliver det ofte meget mere uoverskueligt for os!

Kender du det?
Kender du følelsen af, at du lige så godt kan give op, fordi du ikke kan se at der sker forandring? At du kan blive grebet af håbløshed fordi det ikke går hurtigt nok?!

Men måske er der små eksempler på noget der er blevet anderledes.
Det kan være, at du flere gange har oplevet, at situationer der tidligere har været problematiske mellem dig og din partner, egentlig glider nemmere i dag – du har bare ikke rigtig givet dig tid til at bemærke det.

Samtidig er der andre områder i dit liv, hvor du stadig er følelsesmæssigt udfordret, så disse områder får dit fokus og overskygger de gode fremskridt der rent faktisk også sker for dig.

Dét er rigtig ærgerligt!

For det er SÅ vigtigt at holde ved og ikke at give op!

Som med cyklingen, tager det tid for vores organisme at lære noget nyt.
Forskningen viser, at menneskets tanker er mange gange hurtigere end vores nervesystem, og at vi derfor ikke kan handle lige så hurtigt som vi kan tænke!

Du kan også se sådan på det, at de adfærdsmønstre som du har lært dig, de har taget tid for dit system at indkode.
På samme måde tager det mindst lige så lang tid for dit system at afkodeet gammelt adfærdsmønster og indkode et nyt igen.

Derfor er det nødvendigt at du har tålmodighed med dig selv og din partner.
Hav tillid til processen.
Vid at din hjerne og krop arbejder på højtryk med de ting som du vælger at lægge energi i at ændre på.
Læg mærke til og anerkend de små skridt på vejen.
Tro på dig selv.

Stille og roligt vil forandringerne ske, og du vil kunne se tilbage og forstå, at din vedholdenhed bar frugt – og at I ikke sidder fast mere!

De bedste ønsker til dig og din partner, om rigtig god vind i processen!